Praktijk InMens

Ieder mens heeft een innerlijk en uiterlijk deel in zich. We verfraaien het uiterlijk, door naar de kapper te gaan, kopen kleding en nieuwe schoenen. We zorgen ervoor er goed uit te zien. Of we zijn bezig met het investeren in vastgoed of andere vermogens- en materiële zaken. Dan het innerlijk, daar wordt vaak minder aandacht aan geschonken. Deze wordt vaak over het hoofd gezien, de innerlijke mens. Vandaar ook de oprichting van Praktijk InMens, ons doel is om meer aandacht te schenken aan de innerlijke mens.
Dit is belangrijk, omdat het de persoon is die jij werkelijk van binnen bent. Het is de persoon die velen om jou heen niet kennen. Wat leeft er in jou? Wat zit er in je hart? En hoe omschrijf jij jezelf? Wat denk en voel jij? Velen vinden het moeilijk om over zichzelf te praten, omdat ze niet weten wie ze echt van binnen zijn.

Wanneer je je uiterlijk verwaarloost, dan is dit vrijwel meteen zichtbaar en kunnen mensen om je heen dit zien. Wanneer je je innerlijk verwaarloost, dan is dit voor de buitenwereld niet direct zichtbaar. Of ze zullen nooit exact ‘hun vinger erop kunnen leggen’. Want niemand kan direct aan jou zien dat je bijvoorbeeld verdriet, negatieve gedachten of gevoelens ervaart. Of last hebt van nachtmerries, onprettige gedachten, schaamte, schuldgevoelens of dat je gewoon eenzaam en ongelukkig bent. Of omdat je niet aan de eisen van anderen, jezelf of van dit leven kan voldoen. Dit geldt ook voor een negatief zelfbeeld. Vrijwel niemand weet dat, tenzij jij dit deelt.

Praktijk InMens ondersteunt jou graag bij het proces om meer bezig te zijn met jouw innerlijke mens. 

Wij werken vanuit een zelfstandige praktijk in Enschede. Zie hieronder de profielen van de therapeuten die werkzaam zijn voor Praktijk InMens: Wendy Chang-Postel en Jacqueline Schots-de Ruig.

De Innerlijke Mens. Praktijk InMens

 

Wendy Chang-Postel
Eigenaar, psychosociaal therapeut en EMDR practitioner Wendy Chang-Postel (1984), is afgestudeerd aan de 4-jarige HBO opleiding tot Psychosociaal Therapeut en de HBO opleiding tot EMDR practitioner. 

Na voorgaande management- en andere professionele opleidingen, trainingen en mijn carrière in het bankwezen en binnen de overheid, richt ik mij sinds 2015 op hetgeen mij veel energie geeft: de psychologie. Sindsdien heb ik verschillende aanvullende cursussen en opleidingen gedaan waaronder Psychosociale Basiskennis en EMDR waarbij ik cliënten met trauma gerelateerde klachten kan behandelen. Ik volg regelmatig trainingen en bijscholingen op het gebied van Psychologie, Psychosociale Therapie, EMDR en overige relevante trainingen en bijscholingen. Daarnaast ben ik regelmatig actief bij supervisie- en intervisiebijeenkomsten om zo professionele feedback te krijgen.

Door eigen ervaringen weet ik wat persoonlijke gebeurtenissen met je kunnen doen en wat deze gebeurtenissen kunnen veranderen in je leven. Als therapeut ondersteun ik dan ook graag anderen in eenzelfde of ander proces.

 

Jacqueline Schots-de Ruig
Psychosociaal therapeut, rouw- en verliestherapeut Jacqueline Schots-de Ruig (1991), is afgestudeerd aan de post-HBO opleiding voor Psychosociaal Therapeut met specialisatie in Rouwbegeleidingskunde. Daarnaast is zij HBO opgeleid om te werken met EMDR.

De reden dat ik dit ben gaan doen is in eerste instantie mijn eigen ervaring met een rouw- en verliestherapeut voor de verwerking van de echtscheiding van mijn ouders op jonge leeftijd. Dit heeft mij zoveel gebracht en geleerd en toen kwam de behoefte om dit ook voor anderen te willen betekenen. Toen ik eenmaal in de zorg ging werken, kwam ik ook daarin veel (onverwerkte) rouw en verlies tegen. Daarom heb ik een post-HBO opleiding gevolgd als aanvulling op mijn HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlener.Ik vind het belangrijk om uit te stralen dat rouw en verlies meer is dan een dierbare overlijden. Denk maar aan een (echt)scheiding, moeten verhuizen, een ernstig ongeluk, ziekte enzovoort. Ik ben ervan overtuigd dat als er oog is voor alles dat hoort bij rouw en verlies, het leven meer betekenis kan krijgen. Wanneer je tegen over mij zit in de praktijkruimte ontmoet je iemand die zonder oordeel aandachtig luistert naar je verhaal.Ik stel verdiepende en soms kritische vragen om je aan het denken te zetten. Ik zorg voor een warme en veilige sfeer door te benoemen wat mijn plan is en oefeningen uit te leggen. Wat ik inzet in de sessies: psychosociale therapie, rouw- en verliestheorieën, rouw- en verliesmethodieken, EMDR, mindfulness, rollenspel.

 

Registraties
  • Praktijk InMens is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 67898165 en gevestigd te Enschede
  • AGB code Praktijk InMens: 90066380
  • AGB code W.J.C. Chang-Postel: 90107177
  • W.J.C. Chang-Postel is als psychosociaal therapeut geregistreerd onder nummer 8827 bij beroepsvereniging NFG
  • W.J.C. Chang-Postel is geregistreerd bij RBCZ onder nummer 190458R
  • W.J.C. Chang-Postel is geregistreerd bij LV POH-GGZ onder nummer 1869
  • AGB code J. Schots-de Ruig: 90106784
  • J. Schots-de Ruig is als psychosociaal therapeut geregistreerd onder nummer 8979 bij beroepsvereniging NFG
  • J. Schots-de Ruig is geregistreerd bij RBCZ onder nummer 190271R

 

Documenten