Behandelde klachten

Behandeling voor (jong) volwassenen vanaf 18 jaar.

De meest behandelde klachten
- Angstklachten
- Concentratieproblemen
- Depressieve klachten
- Onrust
- Onzekerheid
- Overspannenheid en burn-out

- Laag zelfbeeld
- Paniekaanval
- Perfectionisme
- Relatieproblemen
- Rouwverwerking
- Studieproblematiek
- Traumatische ervaring

Waarom in therapie?
Boos, bang, verdrietig: deze gevoelens kun je krijgen wanneer je erachter komt dat je het niet alleen kunt "oplossen", hoe graag je ook zou willen. Dan gaan er dagen, weken of soms maanden overeen voordat je geaccepteerd hebt dat je hulp kunt gebruiken. Dat is de eerste stap.
En wie weet, kun je bij mij in de praktijk de volgende stap zetten. Hoe fijn zou het zijn om langs te komen en je probleem op tafel te leggen? "Alsjeblieft, dit is mijn probleem, los het op, heel graag, liever vandaag dan morgen." Ik bespreek graag met je wat jij wilt, hoe jij je wilt gaan voelen en hoe je daar wilt komen. Ik ondersteun je daarbij.

Wanneer beter niet
Bij een crisis of acute problematiek raad ik aan dit direct te bespreken bij de huisarts die verdere stappen kan nemen. Soms is dan de hulp van een psychiater nodig of krijg je te maken met de crisisdienst. Ook wanneer er sprake is van verslavingsproblemen, geweld of agressie problematiek en/of ernstige persoonlijkheidsproblematiek bestaan speciaal daarvoor opgerichte instanties die in deze situatie vaak de meest optimale behandelmogelijkheden hebben.